Av havre bygger man starka män

















Kan jag få lite mer...?


Valborg och grötpremiär

Nä, grötpremiären hade vi igår. Lägger upp bilder från den senare.

Nu är vi i Valbo hos mor och far och har precis käkat lite grillat. Edvin fick lite gröt som han smaskade i sig. Han drack även en hel del vatten, och jag som har fått för mig att det är svårt att få barn att tycka om vatten när de är vana med den söta mjölken/ersättningen.




Sitter ute och vaktar grillen med pappa och morfar.



Inmyst i bästa Edvinfilten.


Bildbomb



Västen som Alina sydde igår.



På väg till Axmar Brygga.





Va? Näää jag gör inga hyss....




Den där ölen borde morfar dela med sig av.

¨


Hallå jaa!


Mitt i veckan

Herregud vad tiden går fort. Det är redan onsdag igen! Och alldeles strax är det maj också.

Idag ska vi åka ut till Hagaström och träffa Johanna och Maja, Jossan och Thilda, Sara och Kevin, och sedan pratades det om någon Hanna som jag inte känner. Det ska bli trevligt :)

Igår var vi hos Mimmi och Elias och Thomas. Tove kom också dit en sväng. Vi åt hemmagjorda hamburgare och tittade på film. Det kändes som en alldeles perfekt sysselsättning när det var tråkigt väder ute.
På kvällen kom sen Mimmi in till mig en stund när Erik repade.

Svampen vaknade vid fyra imorse. Det var liiite väl tidigt tyckte jag som förgäves försökte få honom att somna om. Strax efter fem gav jag upp och vi gjorde Erik sällskap i morgonbestyren. Nu har den lilla somnat igen, så jag ska ta och blunda lite jag också.

Nu är påsken strax över

Ja om lite mindre än två timmar har påskhelgen fått sitt slut. Och apropå slut så är jag det. Trött som sjutton! Måste vara för att jag inte har sovit nåt om dagarna.
Så nu ska vi sova här.

Vi har tagit en promenad idag, bort till OK Andrersberg, där Erik tvättade bilen. Det var nog också sista gången på länge som vi använde liggvagnen, för nu har vi ställt den på vinden och kör i framtiden med sittvagnen.
Det är bra att det finns bälte, så att den lilla ostadiga inte tippar över. Men han verkade nöjd :) Han är kanske lite för ung för sittvagn, men han är faktiskt för lång för liggdelen.

Vi åkte sen ut till Valbo, för femhundrade gången den här helgen, där vi fick fika och träffade även "Snälla Tant Carina" med familj hos moren och faren.
Vi fick också med oss lite kortärmat och några tunnare byxor till Mini från Köpis. Jag har dessutom ÄNTLIGEN köpt en billaddare till mobilen.

Ne god natt nu...

Lawrence Longneck är alltid med när vi åke...

img_1447 (MMS)

Lawrence Longneck är alltid med när vi åker bil också såklart. Det är den vita giraffen för er som inte vet det ;)


På väg till Axmar Brygga  för en påsklunch...

img_9565 (MMS)

På väg till Axmar Brygga  för en påsklunch med mormor och all släkt på den sidan. Tanten fyller 75 så det ska firas! :)


Hej!



Är man en kräkis får man lära sig att torka sig om munnen själv.


Skärtorsdag

Idag fick vi besök av två små påskkärringar. Tur att jag laddat upp med lite godis så de fick något. Det blev dock bara de två så vi fick godis över. Sicken oooooosis ;)
Nädå, nu vankas det kycklingpaj, inte godis.




Var ner på stan idag med, gjorde Mimmi och Camilla sällis. Det var så himla skönt väder ute så jag är glad att jag gick ut. Lämnade lägeneheten vid tolv och kom hem vid sex. Erik och jag tog en sväng till Hemlingby Köpcentrum också, ett parasoll till vagnen blev det från Barnens Hus och även ett par skor till mig.

 


Shopping

Idag var jag ner på stan med Mimmi och sönerna. Det blev en hudlotion och en deo till mig, och lite kläder till barnet mitt. Det är svårt att köpa kläder tycker jag, för jag vill kunna matcha och då måste man ha en hel del basplagg. Och det är bra tråkigt att köpa. Men idag blev det lite både och ;)



Två skojjiga bodys.




Ett par sneakers och en mjukiströja som ser ut som en collegejacka.




Det blev även snickarbyxor, en grå hoodie och en fiskarhatt till sommaren.


Nu på morgonen ligger Svampen och berättar...

img_6321 (MMS)

Nu på morgonen ligger Svampen och berättar förtroliga saker för mig. Vi ska ta och dammsuga idag och så ska vi leka med Mimmi och Elias. En promenad får det bli för den här mamman behöver köpa ny deo så att hon inte luktar urk.


Prickigt

Nu har jag varit ute i solen tv dagar. Himla skönt väder, men jag tycker att det är krångligt med barnet eftersom de inte får vara i solen. Svampen är sällan nöjd i vagnen nu heller, han ska vara med hela tiden. Vill knappt ens sitta upp i vagnen utan ska vara i famnen lr i bärselen. Och inte kan han sitta själv heller så jag kan inte sätta ner honom på en filt under ett parasoll heller. Men snart så kanske, för han satt mellan mina ben idag och det verkade han nöjd med =)



Jag blir väldigt prickig av solen.




Nu sitter vi med varsin dator i soffan jag och gubben, socialt som bara den. Jag är trött som en nöt, och det blir jag när jag inte sover då Edvin sover sin första tupplur. Igår sov jag djupt klockan nio. Ikväll måste jag dock tvinga mig uppe till tio, det är ju Desperate Housewives klockan nio ;)


Söndagsmys

Vi brukar ha söndagsmys. Då äter vi gott och myser framför tvn. Det är oftast bäst filmer på tv då och man orkar ändå inte med så mkt annat.

Idag har vi bytt till sommardäck på bilen. Och ja, VI har gjort det. Jag ville lära mig så jag var med och bytte två däck. Det var ju rätt enkelt egentligen, hjulen satt ganska hårt dock. Men nu är jag en handy woman =)

Sen åkte vi ut till Hagaström och gick en promenad där. Efter det fick vi lunch av Ulla, och Elin fick leka med Svampen.

Därefter skjutsade Erik in mig och Svampen till stan där vi mötte upp Alina. Vi satte oss på torget i solen och myste, Svampen sov hela tiden i vagnen.
Eriken han åkte ut till sin mormor och bytte däck på hennes bil.

Nu har vi precis käkat vårat söndagsmys, som idag blev pepparbiff, och vi kikar lite på tv samtidigt som jag går runt och plockar här hemma.



Ändå ensam

Ja, nu har karln kommit hem. Han kom inatt vid ett-tiden. Då skulle jag få sällskap trodde jag, men så blev det inte, för han åkte på nån magsjuka han med så han ligger däckad inne i lillrummet. Han orkar ingenting, och jag vill inte riskera att bli sjuk igen eller att Edvin blir sjuk, så han får klara sig med en luftmadrass, täcke och kudde där inne.

Men det här är nästan värre än att vara ensam, för nu är jag pigg och kry och kan bara sitta och vänta på nästa gång han springer upp på toa. Väggarna är rätt tunna här om man säger så....

Men jag har en konstig känsla i kroppen, och jag försökte just rannsaka mig själv om vad det är för en känsla.
Är jag äcklad av magsjukan? Är jag "less" för att han kom hem sjuk?

Nä, jag saknar honom fortfarande. Det känns som att han inte kommit hem, eftersom dagen och kvällen ännu inte är som de brukar. Jag var ut till mamma på dagen och då kändes det inget, då var jag ju sysselsatt.

Edvin sover. Han höll på att somna i soffan vid kvart över fem, så jag lade ner honom i sängen, och han somnade in halv sex. Det var lite i tidigaste laget, men vad gör man om barnet är trött?

Erik sover också. Och det är bra, då får kroppen sjunka i temperatur och kan ta hand om allt det sjuka istället. Men det vore trevligt om han orkade göra mig sällskap vid tvn en stund ikväll, trots smittan... Men det verkar inte som att det blir nå bättre idag...

Sådär ja!

Då orkar man sitta upp igen då. Jag var helt däckad igår. Min mormor kom över när Erik åkte mot Arlanda, och trots att hon behövde åka hem vid fyra så stannade hon tills mamma kom vid sex. Jag var helt svimfärdig och klarade mig inte själv.

Nu är jag iaf ensam. Edvin sover sen två timmar tillbaka, men grinar till i sömnen ibland. Han drömmer nog knasigt.
Jag funderar på att gå och sova snart, försöker få tiden att gå så att jag inte vaknar klarvaken mitt i natten bara. Men jag har så tråkigt och jag saknar Erik nå så grymt så jag vill inte vara uppe...

Om jag är ledsen, då kan man visa mig min ...

img_2676 (MMS)

Om jag är ledsen, då kan man visa mig min favoritkudde så är jag nöjd :)


Tur att man klarade dopet!

Men typiskt är att Erik åker till Tyskland idag också. Men min mamma kommer ikväll och hjälper mig och mormor kommer om några timmar.
Tur att Svampen är en snäll svamp, som brukar känna på sig när mamman är sjuk.

Hett hett hett!

Klockan är nu tio. Bebin sover och så även gubben. Jag hade också tänkt krypa ner, men det blev ett fotbad innan. Jag har lånat mammas fotbad, och jag tror jag behåller det tills hon säger annat för det är rätt mysigt med fotbad.
Passar på att färga fransar och bryn också.

Ikväll var jag och Erik ute och åt på Matildas med Eriks familj inklusive farbröder och kusiner. Det var trevligt!
Svampen var hemma med mormor och morfar och sussade så sött när vi kom hem. Det hade varit lite gnäll men det lyckades de tydligen lösa :)

Imorgon är det dopdagen! Har vi fixat allt? Troligen inte...

När man är hos Elias får man hjälp att gun...

img_0742 (MMS)

När man är hos Elias får man hjälp att gunga stolen :)


God morgon! Dagens frukost är en bärsmooth...

img_0884 (MMS)

God morgon! Dagens frukost är en bärsmoothie och ett äpple. Idag ska vi städa! Bajj bajj


Hemmagjord glass

Ja det var ju mumma det! Mimmi bjöd på hallonglass från sin nya glassmaskin. Jag fick också mer smörgåstårta ;)


Nu sitter jag och lär Svampen blogga och pappan lagar mat.

RS-virus

Nu är det två barn jag vet som har blivit smittade. Lilla Devin har legat inne på sjukhus men är nu utskriven, tack och lov. Sen är det nya lilla Thilda som är fem veckor som troligen har fått det. Hon fick åka ambulans in till sjukhuset igår.

Fy fy, barn ska inte vara sjuka. Jag stänger in mig själv och Svampen tills dess att det är sommar.


Svampen tog för övrigt en väldigt lång morgonsovstund nu, han har sovit i snart två timmar. Skönt för honom =)

Måndag igen

Helgen har varit bra seg. Eller alltså, jag har varit bra seg i helgen. Ingen ork till något typ. Men nu är det ny vecka!

Idag fyller Mimmi 25! Grattis till gammelnuckan! =D Vi ska på kalas till henne på eftermiddagen.

Natten var normal men jag är ändå trött. Så när bebin somnar snart så ska jag sova mer också..... ZzZzzZzz

Jag har svaret!!

Japp nu vet jag varför Svampen inte ville sova. Det skulle inte jag heller vilja göra om jag hade så mycket eksem som han fick av simmet. På kvällen på fredagen hade han utslag, men på lördagsmorgonen hade han UTSLAG. Så vi smorde och smorde under dagen, och det sista vi gjorde innan pyjamasen åkte på till lördagsnatten var att smörja in ordentligt med Ceridal fettcreme.
Natten blev mycket bättre, nästintill normal. Och imorse var utslagen i princip borta :)

Så åt helskotta med tillväxtperiod och utvecklingsfas! :)

Idag har vi varit hos Alina och grillat för första gången i år. Mysigt faktiskt, man fick lite sommarkänsla trots regnet. Nu sover Svampen och jag ska fixa en Latte till Erik och mig.

Vad är det som händer?

Svampen är inte så underbar på nätterna längre. Han har liksom börjat vakna varannan timme, och vi får verkligen kämpa tillbaka honom till sömns. I går kväll somnade han någon gång mellan 18 och 18:30. Sedan vaknade han 21:45, 00:30, 03:00 (och var vaken till 04:30), 05:00, 05:17 och slutligen 06:40. Då gick Erik upp med honom och jag fick slumra vidare.

Varje gång han vaknade blev jag vaken mellan en kvart och en halvtimme, för det skulle gnällas och stånkas och grinas och pratas. Pratade man inte med honom när han pratade då blev det grin.

Vi provade att stoppa i nappen och lägga till snutten först. Han fick dricka lite vatten (halvpopulärt), han fick tutte (som han kanske egentligen inte var så intresserad av men åt ändå), han fick ersättning (eftersom mjölken i mig tog slut när han inte vanligtvis äter så ofta som inatt), han vaggades och han fick ligga och gnälla/grina själv mellan oss i vår säng. Vi provade nån gång att tända lampan lite svagt så att han kunde roa sig själv med att kolla på sin mobil (fast jag vet att man inte ska tända på natten.)
Ingenting funkade!

Vad är det här??


Tillväxtperioder och utvecklingsfaser har jag alltid sett som bortförklaringar, men jag är på god väg att tro på dem nu ändå..
Inte för att jag märker att han är nå tillväxt eller mer utvecklad än igår...


Han är ju underbar, men inatt var jag less..




Som en fisk

Idag var det babysim igen. Elias plaskade runt som vanligt, Edvin han åkte mest bara med han. Rör inte ens på tårna.
Vi har tränat massvis för att dyka, och nästa gång gäller det! Är du redo Svampen?





Brrrr


Fruity




Visst ser det gott ut?
Det är gott : )


RSS 2.0