Sparks of Insanity - Jeff Dunham

Igår var jag, E och hans far till Kistamässan för att se Jeff Dunham live. Vi åkte hemifrån vid fem, stannade för en snabb måltid på vägen och sedan bar det vidare av mot Stockholm. Väl nere kör vi förbi Kistamässans ingång, och det är idiotlång kö! Åh nej, tänkte vi, vi kom försent. Det var nämligen insläpp redan klockan 18, men shown började 20 och vi var väl nere strax före 19:30. Inne på området var det bilar ÖVERALLT. Så istället för att åka vidare mot mässhallen så åkte vi tillbaka en bit och hittade en sån där två-timmarsparkering. Så vi chansade att vi skulle hinna tillbaka ut igen utan bot, och började traska upp mot mässhallen. Eller ja, Erik traskade, vi andra två fick springa för att hinna med.
När vi kommer upp till ingången har kön lagt sig avsevärt, så vi knatar in utan problem, men stöter då på nästa problem. Vart ska vi sitta? Onumrerade platser på bakre parkett och 6000 sålda biljetter. Det fanns ströstolar lite här och där men inte tre i rad. Efter en stunds letande hittade vi i alla fall riktigt bra platser.

Showen då? Riktigt underhållande! Vi fick se Walter - den sura gubben, Achmed the dead terrorist, Peanut - galen, José - a jalapeño on a stick. Jeff Dunham var förvånad över hur bra den svenska publiken hängde med på hans skämt trots att "your (our) native toung isn't english" som han sa. Det enda som var lite jobbigt med showen var stolarna. Vanliga matsalsstolar typ, snacka om att jag inte kunde sitta still. Ont i baken och hela kroppen fick man av dom.

När showen var slut reste vi alla oss upp och jublade (ni skulle ha hört) och Jeff gick ut. En halv minut senare kommer han tillbaka, och berättar att han ska göra något som inte är planerat, något han vanligtvis inte brukar göra. Han kör ett extranummer, med Bubba J - öldrickaren från södern. Tidigare i showen så frågar han om vi hört talas om Bubba J och menar på att hans dvd släpptes i Sverige för två dagar sen, och han blir mäkta förvånad över att alla redan vet vem han är.

Men eftersom han inte brukar ha med Bubba J så ofta så kunde han inte riktigt skämten så han tar fram en fusklapp och kör från den mer eller mindre. Inte mindre kul för det. Men det roligaste med hela showen var att Jeff själv inte kunde hålla sig för skratt då folk i hela lokalen citerade Bubba J's repliker. "Let's read 2nd Bubba book, chapter 3 everybody".
Jag tror att Jeff kommer komma ihåg den här liveshowen, det kommer i alla fall jag göra.

Här är ett klipp för er som aldrig sett Bubba J, Peanut, Achmed eller Jeff Dunham.







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0