Costa Blanca, Spanien

För er som inte vet (Elin), så är det dit vi ska. Och jag har precis preliminärbokat Petra att jobba åt mig då, så det ska inte bli några problem. Jag ska bara komma ihåg att skriva upp det i almanackan på jobbet, måste också komma ihåg att ta ledigt när vi ska på Deep Purple i Juli. Tar nog en vecka då, sen en vecka i Augusti. I sommar MÅSTE jag ha ledigt, jag har inte haft en ledig sommar på 4 år, jag har ju jobbat mig igenom dom. Så sammanlagt tre veckor semester. Det kan det vara värt!

Pratade precis med Josephine. Nu ligger hon på sjukhuset igen. Hon har tydligen en cysta på 7,5 cm i ena äggstocken, så det blir kanske operation om de inte kan punktera den. Men lilla Oliver mår bra i alla fall!

Nu ska jag sätta igång och städa av lite här, sen ska jag plugga lite. Köpte paljetter på Hobbyshopen idag, i lite olika färger. Tänkte hotta upp någon tröja/linne. Kanske hinner med det idag också ;)


Resa



Ja idag tänkte vi boka resa.
Det blir nog v 22, tisdag-måndag. Om vi kan boka lägenheten så. Det går nämligen inga plan hem på söndagen den 31/5, så antingen blir det en kort resa eller en resa som snuddar på två veckor. Idag är priserna på flyg billiga också, 550mner och 700 hem. Jag hade nog räknat med det dubbla. Jag ska nog ta och boka flyg redan nu, så får Erik boka lägenheten med de som äger den senare idag. Priserna på flyg ändras ju hela tiden. Sen ska man ju ta ledigt från jobbet också, men det blir nog inga problem, jag har ju bara en fredag den veckan.

Ny utmaning

Jag blev utmanad av Camilla igen.

Regler:
Det här är svårare än du tror! Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dom. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar!
Lycka till!


1. Vad heter du?: Sofia
2. Ett ord på fyra bokstäver: Smal
3. Flicknamn: Sara
4. Pojknamn: Sebastian
5. Yrke: Sjuksköterska
6. Färg: Svart
7. Klädesplagg: Skjorta
8. Mat: Soppa
9. Sak i badrummet: Schampo
10. Plats/stad: Stockholm
11. En orsak att vara sen: Soppatorsk
12. Något man skriker: Satan!
13. Film: Sleepless in Seattle
14. Något man dricker: Sprit
15. Band: Scotts
16. Djur: Snigel
17. Gatunamn: Södra Slottsgatan
18. Bil: Saab
19. Sång: Sånt är livet

Nu ska man utmana 5 pers, men eftersom dom jag känner med blogg redan har gjort den här redan eller blev utmanad samtidigt som mig så utmanar jag endast Robin och Tess.


Svar till kommentarerna

"Lösningen till problemet är större stammar av rovdjur, som reglerar balansen i naturen". VI människor ÄR den större stammen, och vi reglerar balansen. Vi människor har den mest utvecklade hjärnan och det är därför vi är högre än alla djur, det är därför vi bor i hus medan råttor bor i hålor. Någon mer lektion i grundskolans NO kanske?


Insändaren

Ha! Min insändare kom med i tidningen och allt, till slut. Jag som trodde den inte skulle publiceras varken där eller på webben för att de ansåg debatten som över. Jag får väl räkna med en hel del spydiga mothugg nu, men förhoppningsvis får jag medhåll från nån också.
För er som vill läsa kan göra det här eller titta i Arbetarbladet på sidan 54 i del 2.


Kan inte sova.

Vad gör man då? Jo man sitter och surfar runt på alla sidor man kan komma på och tur som det är har Lisa många roliga saker på sin bilddagbok. En av dom var: "Googla på ditt mellannamn och ta tredje bilden som kommer upp. Så kommer du se ut när du är 30."
Ja gott folk, såhär kommer jag se ut!

17:05

Sitter i köket framför datorn och en gammal tenta. Förbannat uttråkad börjar jag bli, nästan lite så att jag vill lägga mig och sova. Det är ingen höjdare att sitta hemma och plugga hela dagarna varje dag på en arbetsvecka. Och Erik kommer aldrig hem före fem. Jag vet inte riktigt vad jag kan göra åt det heller, för jag måste ju ägna mig åt skolarbete hela dagarna när jag är ledig, och det är inte som att ligga och mysa med en bra bok direkt.

18:30 är det Aerobics igen. Fast med Elin S den här gången, så ett hel nytt pass för mig, jag kommer nog se ut som en yr höna igen. Jag längtar nästan till imorgon, få komma ut och jobba lite.

Vad ska vi äta för mat idag då? Jag är sugen på stuvade mackisar och köttbullar, men jag har inga mackisar. Typiskt. Och på affären finns det bara fusilli, det går ju inte.


Trött

Sitter och pustar lite vid köksbordet. Kom precis hem från ett spin/medel-pass. Det kanske bara är jag som tycker såhär, men är det inte lite svårt att bli riktigt peppad att trampa på till gamla kiss-låtar? Förmodligen är det för att jag hellre lyssnar på trance/dance som jag cyklar på bättre med det i öronen. Hur som helst så ska jag nog inte gå på Pia S pass nå mer, hon hade mest gammal rock, så det var för mig ett lååååångt pass. Satt mest och längtade hem.



Nu ska jag hoppa in i duschen och sen laga lite käk, det blir till att sitta uppe länge med Mikroekonomin ikväll. Jag känner mig själv och jag pluggar bäst på em/kvällen så jag kan inte räkna med att jag kommer ha orken att sitta hela dagen imorn. Men imorn blir det genomgång av vad jag redan läst, för på fredag är det tentamen!

Mätt

Nu vet jag, än en gång, varför jag aldrig åt pizza förut. Det blir helt enkelt för mycket i magen. Det är gott typ en tredjedel, men sedan äter jag bara för att. Jag får hålla mig till kycklingkebaben från pizzerian istället...

PIZZA

Nu ligger den i ugnen. Min pizza. Jag kan inte minnas att jag lagat egen pizza helt någon gång, och det var väl typ (måste räkna efter) sju år sedan jag åt en pizza gjord på en pizzeria sist. Det luktar himlans gott. Jag var tvungen att fråga Josephine vad man har på en pizza, för jag kom inte på nåt. Titta i en pizza-meny sa hon, så det gjorde jag och det slutade med tomatsås, salami och ost. Shit jag glömde svampen! Aja. Jag köpte bea också, för det har jag aldrig ätit på en pizza. På den tiden då jag åt det var det typ vesuvio, hawaii eller bologna som var standard.
Ne nu måste jag hugga in, får cykla bort den på spinningen ikväll!

Man slutar aldrig att förvånas

Sitter denna morgon och läser  tidningen, som så många gånger förr. Fortfarande (!) kan man läsa om folk som hyllar den 10-åriga flicka som skickat en insändare om att man ska sluta skjuta rådjur. Men! Förstår ni inte varför man skjuter dom? En del jägare tycker att det är en rolig syssla, det kan man nog inte komma undan, men det är väl bra för den måste ju göras. Man skjuter älg och annat småvilt för att reglera stammen så att den inte växer sig för stor, för detta skulle leda till större skogsförstörelse, gårdsförstörelse och ett ökat antal trafikolyckor. Som det är redan nu, så är H Ä L F T E N av alla trafikolyckor en viltolycka! Och vad gäller rådjur och annat småvilt, så skulle det leta sig närmare bebyggelsen och börja käka på era äppelträd och plommonträd. Jag lovar att det kommer bli annat ljud i tutan när det väl händer.
Och sen kan jag inte riktigt förstå hur man kan tycka att det är fel att skjuta vilt när man äter köttfärs gjord från en ko som avlats endast för att ätas.

Ha gärna åsikter, men se till att ha fakta också.

Borrar

Ja nu har dom dragit igång och renoverat igen på våning 4. Men det låter väldigt lite måste jag säga, ingenting jag störs av. Inte än i alla fall! De som ska flytta in där hade skrivit en lapp om att under hela vecka 8 kommer snickaren sätta in köket. Hänsynsfullt, tack för det! Då kan jag välja att åka iväg och plugga direkt på morgonen istället för att bli störd klockan ett och sen då behöva gå någonn annan stans.
Jag skrev en lapp och lade i deras postlåda, där jag tackade för deras omtanke, för det var säkerligen pga att jag ringde förra gången som de gjorde det. Jag tycker att man är värd ett tack om man tänker ett steg längre sådär.

Klockan 16 har jag lovat att träffa Christian på nya Waynes för en fika. Han ville prata ur sig med någon som inte kände alla sa han. Undra vad han har för bekymmer nu, säkert kärleksbekymmer, det brukar han vara duktig på, hihi.

19:30 - 20:30 är det Friskis som gäller. Aerobics med nya Jessika. Det och spinning. Jag har hittat två träningsformer som verkligen funkar för mig. Det är skönt också när man bor så nära, det tar liksom ingen tid direkt. Förr var jag tvungen att sitta knappt en timme på bussen, och om jag missade bussen hem tog det ännu en halvtimme.

Erkki har varit i Västra Aros med jobbet idag. Han var på väg hem från Västerås vid halv två-tiden, så han hinner väl inte hem före jag sticker iväg. Sen drar han på rep klockan sex, så vi ses väl vid tio som vanligt.
Ne nu ska jag fortsätta..... ja vad ska jag fortsätta göra? Någon som kan gissa? Det bör inte bli svårt.


God morgon!

Nyss uppstigen ur sängen har jag nu ätit frukost. Tror faktiskt att jag ska mjukstarta dagen med en film, har ju hela dagen på mig att plugga sen. Vi får se vilken det blir.

Utmaning.

Jag har precis blivit utmanad av Camilla. Utmaningen består av att gå in i Mina bilder och ta den sjätte bilden i den sjätte mappen och lägga ut på bloggen. Problemet är ju det att jag inte har några mappar i mina bilder, utan det är en salig röra. Så jag tar väl första bilden i min enda mapp då.


Det här är jag och Mimmi i väntan på bussen vid Valbogatan.


Jag utmanar Tove , Robin , Lisa och Johanna.

Bakissöndag?

Nej faktiskt inte. Tog mig lite sovmorgon till klockan elva och sen kilade jag iväg för att handla mat och sen var man ju igång. Erik drog iväg på lite spinning nyss, men riktigt så pigg är jag nog inte..
Gårdagen var trevlig, trots att jag inte kände någon mer hos Åsa än dom jag kom med. Det var kul att Camilla hängde på också, trots en bebis i magen. Men om du läser det här så får du nog säga till när du går nästa gång. Det kom en tjej sen som såg preciiis ut som henne och jag tog fel mer än en gång!

Nu ska jag titta igenom en gammal tenta för att se om jag kan det jag ska kunna till fredag. Det blir en rolig dag, tenta mellan 9 och 14  och sen är det jobb mellan 14 och 21:30. Jag kommer vara trött!

Va, har du flyttat?!

Igår var vi på japansk kväll hos Eriks kompis Robin, och hans tjej Lisa. Det var trevligt, jag har aldrig ätit sushi förr men det var faktiskt helt okej. Det är nog en maträtt som man måste lära sig att äta, men det är ju iaf något jag kan tänka mig igen. Utan wasabi dock =P

Erik gick precis ut för att vänta på sin skjuts till Söderhamn. Tydligen så ringde de precis, då var de i Hagaström. De hade glömt att Erik bor i stan sedan ett och ett halvt år!

Ikväll är det fest med Mimmi och brudsen, vi ska till Åsa som har fyllt år. Skönt att vara ledig idag så jag har tid på mig att göra mig kar, det brukar bli stress jämt annars. Nästan så att man kanske borde börja nu? ;)

Gud vad solen flyttar sig fort på vintern. Sitter i sängen med datorn nu, och alldeles nyss kom solen i ett läge så att den speglade sig i ett fönster i huset mittemot och RAKT i mitt ansikte. Men nu, kanske två minuter senare, så är den borta trots att jag ser på husväggen att den lyser för fullt.

Nu ska jag vara lite effektiv med plugget innan jag dammsuger klart!


Plugg

Dagen började 04:30 när klockan ringde. Då var det dags att gå upp och gå till jobbet, och där var man till klockan två. När jag slutat skyndade jag mig hem och gjorde fika tills morfars syster Inga skulle komma och hälsa på vid halv tre. Hon blev ungefär 20 min sen, vilket var bra för då hann jag dammsuga. När hon åkt gick jag ut och gick en kortis, och sen blev det mat.
Nu har jag nyss kommit hem från solariet, och ska lägga mig i sängen och läsa Mikroekonomisk teori. Det har varit lite dåligt med pluggandet på sistone, iaf i det ämnet. Så godnatt för idag då!

Ensam hemma

Nu åkte Erik på rep. Så då är man ensam hemma igen. Han var hemma en timme mellan jobbet och repet. Det är ganska tråkigt. I och för sig kan man ju göra vad man vill, lyssna på vilken musik man vill, sjunga med hur högt man vill, dansa hur fult man vill. Men det är ändå ganska långsamt.


Dålig i magen

Tänk att det ska gå så fort innan man känner av den där jävla mjölken. Ursäkta min svordom. Var hos momor och åt köttsoppa och pannkaka nyss. Pannkakan var glutenfri men inte laktosfri, och det visste jag så jag skulle ta laktaspiller. Men tror du jag kom ihåg det? Det slog mig typ en kvar efter att vi ätit klart att jag glömt, så jag stoppade i mig två direkt då i hopp om att det skulle hjälpa. Det gjorde det inte, för nu bubblar det för fullt i magen här. Aj aj.

Kusinvitamin kom dit också. Han var lite hårig må jag säga. Kanske ska ta med honom om vi åker utomlands i sommar? Det vore trevligt.

Nu ska jag kila ner på hörnet och sola en kvart. Sen ska jag upp och läsa lite mer, laga lite mat och vid halv åtta är det aerobics på Friskis. Det är en ny tjej som har tisdagspasset nu, så nu blir det nya steg att lära in. Elin som hade båda tidigare har bara torsdagspasset nu och även hon har nya steg man måste lära in. Precis i tid för att jag skulle få ut något av passen i och med att jag kunde hänga med, då byter dom. Tokigt.

Mer tid

Har ju fortfarande inte fått den där jäkla uppgiften rätt som jag trodde vi fått. Så har kollat på den i helgen och suttit med den på förmiddagen idag. Och så sa det klick! och så såg jag ett litet fel, och efter en smärre korrigering så stämmer balansräkningen! Så nu känns det helt plötsligt som jag fått mer tid, som att någon gett mig en extra dag typ. Jag hade ju trott att jag skulle få sitta med den hela dagen idag.
Så jag ska ta mig tid att gå lite på stan med Mi ikväll, som vi pratat om. Det känns skönt.

Det är ganska skönt att gå hemma hela dagarna på ett sätt. För jag kan gå runt i pyjamas hela dagen om jag vill! Men eftersom jag ska ut senare så tog jag mig in i duschen.
Nu ska jag klä på mig och sen ska jag laga lite lunch!

Söndag

Idag har vi tvättstuga en stund. När Erik påpekar att det är dags att tvätta, då är det dags att tvätta. Han har ju för övrigt en hel del strumpor och kallingar, det brukar vara mitt som tar slut först. Så när vi kom hem från IKEA, där vi köpt ett duschdraperi för 12 kronor, så gick jag ner i tvättstugan för att se om det fanns någon ledig tid i veckan, och det fanns en på en gång! Konstigt att inte fler folk tvättar på helger här.

Tänkte gå en sväng idag också, men det blev ju som sagt tvättstuga istället. Och det är ju hemskt jobbigt att gå när det är så mycket snö ute som det är nu. Men det är vintrigt i alla fall!

Senare ikväll ska vi ut och äta med Forsbergs. Elin har en kines som inneboende så det är väl för henne antar jag. Men det är ju trevligt på en söndagskväll. Borde nästan avsluta det med en bio, men jag är nog lite snål. Nu är det dags för tvättstugan igen!


VASEN

Så heter vasen jag har gjort till ljuslykta. Och till Carro och mor - den kostade visst 19, så det är väl samma som ni pratade om att du hade då moster. Bara till att köpa stenar och göra en du med ;)

Idag har Erik köpt en till gitarr. Till Guitar Hero då såklart. Så ikväll har vi spelat multiplayer på Aerosmith! Och tittat på melodifestivalen. Men jag har ingen aning om vilka som gick vidare, and frankly - I dont care. Det står väl i tidningen imorn förmodligen.


Ne nu är det dags för sängen!

Tapet

Nu ska jag dra på mig lite varma kläder och bege mig ut på en promenad i vintern.
Hinner inte träna något idag eftersom mor kommer in efter tolv för att kika på tapeter, så det får bli en prommis istället. Erik har ju gymkort, så han kan gå och träna när han vill, jag måste ju anpassa mig till när det går pass. Så erik är på gymmet nu.

Var upp till Hanna på Sotlugg & Linlugg igår efter jobbet. Bokade en tid på tisdag, måste få en genomgång av håret, det har växt som ogräs sedan sist.

Beställde två klänningar till sommaren häromdagen. Jätteroliga tyckte jag, för man kunde variera dom till en massa olika stilar. Och inte var som särskilt dyr heller, 149kr. Så det blev en gul och en röd. Jag är jättedålig på att beställa från postorder, sitter gärna och kikar runt, men klickar sällan hem något. Inbillar mig att jag vill prova först och att det är krångligt att skicka tillbaka, men det är det säkert inte eftersom det är så många som gör det. Mimmi är ju en specialist på det =P
Check them out!

¨

Ja det där var ju bara några sätt.

Fixaren

Ja då har man förhoppningsvis  fixat uppgiten för ekonomistyrning också. Trökigt med läraren som aldrig ger några hänsvisningar.

Vad ska jag hitta på nu då? Jag känner mig ganska pigg, men vi har ju legat i sängen större delen av den här dagen också. Det känns som det varit söndag i en vecka nu typ. Imorgon måste jag få ett avbrott i den här sega tillvaron. Jag ska nog gå upp till stan och köpa mig en ny tandborste lr nå. Ännu en ensam dag med bara plugg kommer bli lite långsamt.

Friskare

Idag är vi piggare! Jag har nog fortfarande lite feber, men det känns bättre iaf. Har haft fruktansvärt ont i ländryggen, men det var nog som mor sa, att det var njurarna som klagade på vattenbrist. Jag har smort in med liniment, och försökt dricka mycket vatten, så nu strålar det inte lika mycket.
Jag tycker sååå synd om dig Josse som inte klarar av att dricka mer än nyponsoppa nu. Visserligen slipper du febern och den allmänna sjukkänslan, men fy sjutton för att må såhär illa som vi gjort i mer än en dag.

Sitter med datorn i sängen nu. Jag känner mig lite stressad pga att jag inte hann läsa något igår. Jag hade tänkt läsa en hel del eftersom jag var ledig, men det gick inte så bra att göra annat än sova.
Så nu ska jag ta tag i det, så jag slipper ha såå dåligt samvete för att jag ligger hemma utan att göra nåt vettigt.

Magsjuka

Ja idag har jag och Erik legat och spytt i kapp.  Stafett till toan. Men efter att mor kom hit med lite nypon- och blåbärssoppa så har både jag och Erik piggnat till. Så TACK MAMMA!

Imorgon skulle jag ha jobbat för Josse. Jag skulle ha haft tidningarna, men jag ringde tidigare idag och berättade att jag hade magsjuka, så Petra jobbar istället. Men är jag pigg så kanske jag knatar dit och assisterar.

Nu ska vi äta lite mer soppa, man blir inte så mätt på sånt, men det är ju bra vid sådana här tillfällen. Jag ska ta och ringa mamma också. Tjingeling!

Söndag

Ligger i sängen igen. Jag gick upp vid nio eller strax efter och tog en hårdbrödmacka och lite oboy, och satte igång för att baka lite mjukt bröd. Erik bakade bröd gjort på grov mix för nån vecka sen, men det brödet blev hårt och väldigt kompakt, inge vidare alls. Det blev likadanat när jag gjorde det förut, men då trodde jag det berodde på för varmt degspad så att det inte jäste, men mixen är kanske inge vidare ändå. Så nu håller jag mig till mix med fiber.


Jag ska ta och läsa lite mer i Lär Lätt!-kompendiet om mikroekonomi nu. Det är verkligen ett lättläst kompendium, men jag känner igen det så väl. Jag har läst det förut, det handlar om utbud och efterfrågan. Jag kan bara inte minnas vart jag har läst det. Hur som helst känns den här kursen inte särskilt svår än, det är skönt!

Klockan två börjar jag jobba. Typisktatt ha stängning, om jag inte haft det hade mor följt med mig på den där bion jag ville se. Men men, lite pengar är ju inte helt fel, speciellt inte en söndag då det är OB! Det är ju rätt skönt att komma ur huset ibland också.

RSS 2.0