Asics Gel Cumulus 12


Dessa klickade jag hem idag.
Tror ni jag blir snabb i dom?


Edvin myser med sin morbror. Vi är alla ut...

img_8523 (MMS)

Edvin myser med sin morbror. Vi är alla ute i Valbo nu och väntar på lasagne. Tidigare var jag, Erik, Jens och Hannah på Köpis medan Svampen var med sin mormor och morfar.  Jens köpte kläder till Svampen och jag kollade på nya löparskor. Det är tydligen överpris på sånt här, så jag ska beställa från ön istället. Skor med frakt till Sverige skulle gå på runt 800 SEK från achillesheel.co.uk. Samma skor i Sverige kostade på REA 1190, ordinarie pris 1500 SEK. Hutlöst. När jag kommer hem ska det beställas!


GOD NATT-PUSS!

img_9972 (MMS)

GOD NATT-PUSS!


PS. I love you

Sitter och bölar framför en film. En riktig kärlekssnyftis. Pojkarna sover. Ska väcka upp den minsta när jag själv dyker, så kanske jag får en längre sömnperiod att börja med.

Jag har datorn på samtidigt som kanske märks. Kollar in klänningar på bonprix, letar lite inspiration, för jag ska på bröllop i sommar! =D
Grattis till Robin och Lisa som gifter sig 18e juni!!¨
Men jag ska inte göra tabben att köpa en klänning nu och hoppas att jag går ner 20 kg tills dess, för den sporren lyckas aldrig. Får köpa kläder när det beger sig istället.
Men visst var den här rätt mysig...? =)


Finbesök

Imorgon kommer Edvins morbror och träffar honom för första gången. Med sig har han Hannah.
Morbrodern, fadern och tanten ska på Body Pump klockan elva medan jag ska underhålla sonen, mormorn och morfarn här hemma.
Trodde att lillen sov nu men ett tjut innefrån sovrummet bekräftade motsatsen. In o pilla i nappen (som Mimmi säger) och sen kom jag på att jag ju kunde ta ett kort på honom o lägga upp, så ut efter kameran o full galopp in i sovrummet igen. Då hade fotomodellen somnat...

Så jag slänger väl upp en bild på vad som ska få avnjutas här hemma ikväll istället då!

Kexchoklad blåbär till gubben.



Till mig...





Till oss..

Jag vet jag vet, fettpropp du behöver inte äta mer fett o socker. Så jag slänger på en pizza på den högen också. Gick ju faktiskt ner till brynäs centrum idag! (250 m) ;)

BVC-kollen visade iaf att lilla E tänker ta efter sin far och bli en lång herre.
8 veckor - 6565 gram och 63 cm lång. Snart har han växt om sin polare Elias som ligger fyra månader före med ynka 2,5 cm längre. Då kan han lägga leksakerna där Elias inte når =P
Just ja, han kanske måste kunna greppa dom först.....


Men sköldpaddsh*lvete!!

Edvin sover sen två timmar tillbaka och jag sitter i soffan och kikar på tv. Men den där envisa sköldpaddan har slitit loss sitt reningsverk och håller nu på för fullt och bökar under det. Det låter förj*vligt. Jag blir irriterad för hon stör mig, och snart väcker hon ungen också. Försökte med att ge henne lite käk för att avleda, men när den var uppäten så började hon igen. Dryga djur!

Bulan.






Har haft huvudvärk nästan hela dagen idag, till och från. Vettesjutton varför. Men en snäll pojk lät mamman få en lugn dag =) Pappsen är och tutilurar som vanligt på tisdagarna.
Ska väl kanske göra kväller jag också. Edvin sover nog några timmar till.

Imöra ska vi på barnvagnsbio med Mimmi och Elias. Min låtsasfru med Adam Sandler och Jennifer Aniston. Ska bli spännande o se hur det blir, om Edvin skriker lr om han somnar. Jag hoppas på det sista.
Vi har väl en kommande nackspärr att vänta dock, för vi sitter längst ner längst ut på sidan, för att lätt kunna gå ut om det blir tok, och så att Elias kan sitta på golvet.


Nä nu slänger jag ut djuret!!

När ungen min inte somnar till ordentligt ...

img_6077 (MMS)

När ungen min inte somnar till ordentligt på eftermiddagen så kan man räkna med skrik på kvällen. Har försökt söva honom med dåliga resultat sen klockan fyra (han borde dock ha sovit vid två-snåret redan).   För att koppla till tidigare inlägg så provade jag tutten en timme efter amning när han skrikit i en halvtimme nonstop. Men inte ville han ha den heller, för han är ju inte hungrig så tätt inpå. Han vaggades iaf till sömns vid sju och har sovit sen dess, nu ska vi också försöka med det. Men ser det ut som att vi får plats i vår egen säng?


Funderingar kring matning

Efter ett samtal med en vän tidigare idag har jag börjat fundera. Det gäller amning igen. Jag kan amma, och gör också så. För mig funkar det bra.
Läste igenom en broschyr jag hade hemma idag, där det förespråkas att man ska amma så kallad fri amning. Motsatsen sägs vara reglerad amning.

Jag tycker att det är tråkigt att all info man får från "de som vet" (mvc, bvc, amningshjälpen, bb, förlossningen mm) förespråkar just fri amning och nästan klankar ner på annan form av amning, och såklart även flaskmatning.
Broschyren menar att reglerad amning är att man matar efter klockan, som man gjorde när min mormor fick barn. Då fick man inte ge efter innan 4 timmar hade passerat, hur mkt barnet än skrek.
Broschyren säger också att fri amning är när man lyssnar på barnets signaler och låta det suga så länge det vill. Det kan innebära lite och ofta, upp till flera ggr i timmen. Det står att det är bäst för barnet och att mjölkmängden anpassar sig snabbt till barnets behov.

Med Edvin har jag försökt styra det lite till 3-timmarsperioder från det att mjölken rann till på riktigt. Men han får själv säga till när det är dags, jag sitter inte och klockar honom. Han får självklart också äta tills han själv anser att han är klar.
Resultatet av det är att jag har en nöjd bebis, som äter med jämna mellanrum på 3-6 timmar, beroende på dagsformen och tiden på dygnet. Mellan matningarna är han glad, jollrar och flinar, och sover bra (bortsett från några dagar förra veckan).

Om jag vet att han ätit ordentligt sista målet (hört att han svalt lika mkt och ätit lika länge som vanligt) och han ändå skriker innan 3 timmar har gått då är det med största sannolikhet något annat som är fel och då brukar det fungera att vagga och gosa och hyssja. Men jag pinar såklart inte mitt barn, det händer att tutten åker fram tidigare än 3 timmar ibland också. Reglerad eller fri amning? Min amning skulle jag säga.
Och min mjölk är anpassad efter Edvins matrytm, och den är inte ett dugg störd. Jag behöver inte ha mjölk konstant eftersom han inte äter så, det finns tillräckligt när det väl är dags.

När Edvin kom visste varken han eller jag hur man gjorde när man ammade, men vi fick lära oss tillsammans. Det här är vad vi gör, vad jag anser är bäst för mitt barn, och det här är vad som funkar för oss.



Men jag är nyfiken, hur gjorde/gör ni?




Min bebis har blivit en "innepinne" ;) han...

img_5784 (MMS)

Min bebis har blivit en "innepinne" ;) han har fått kläder från PoP av sin mormor. Dom ska vi ut och visa upp där senare idag.


Jag älskar filtar! Min idag sjuka bebis my...

img_8621 (MMS)

Jag älskar filtar! Min idag sjuka bebis myser så bra i dom :)


Återbesöken

Det var skillnad på de olika återbesöken. Hos mvc fick jag berätta lite för barnmorskan hur jag upplevt graviditet och förlossning. Hos spec mvc gick vi igenom den medicinska aspekten på förlossningen. Jag fick ställa frågor om jag hade några och läkaren berättade utifrån journalen. Vi hade redan gått igenom den en gång med barnmorskan som var med och förlöste, men det kändes ändå som att det här besöket var nödvändigt.

Jag känner ju det som att jag fått barn, men inte fött barn, och läkaren kunde faktiskt bekräfta det. Jag kommer inte räknas som omföderska om jag får ett till barn eftersom jag aldrig öppnade mig tillräckligt för att föda naturligt.
Han berättade också att jag inte kunnat göra så mkt åt förloppet, det fanns alltså ingen annan utväg för mig då är snitt. Det kändes också bra att veta, för man kände sig rätt värdlös på barnafödande innan, jag kände det som att jag inte gjort tillräckligt för att hjälpa honom ut. Kombinationen att jag var värksvag med att Edvin var plus ett kg mot normalvikt satte käppen i hjulet.

Nästa graviditet kommer hållas under noggrannare uppsikt, med viktuppskattning och att eventuell induktion ska ske i ett tidigare skede och avbrytas tidigare. Det var visst inte så vanligt att man höll på i två dygn.

Att jag fick den här utgången av min graviditet nu betyder inte att jag får samma nästa gång. Jag är heller inte speciellt begränsad till hur många barn jag kan få pga snitten, jag trodde nämligen att man inte kunde göra hur många snitt som helst. Fyra- fem stycken hade de iaf gjort på en och samma kvinna här i Gävle (dock blir det inte fler än tre ungar för mig!). Om det bli snitt nästa gång också så måste jag snitta resten av gångerna med, om jag ska ha fler barn.
Men ska kanske inte tänka på det när Edvin bara är 7 veckor :p

Återbesök på återbesök

Om en timme ska jag på återbesök hos specialistmödravården. Igår var jag på återbesök på vanliga mödravårdscentralen. Vet inte vad dom kommer prata om idag som min barnmorska inte tog upp igår.

Ne idag ska jag se till att vara i tid!

Åh fåret Shaun, åh fåret Shaun...! Varje gång jag hör den melodin tänker jag på Marita i skolan. Men det är nog bara hon och Johanna som begriper varför :p

Jag bjuder på en morgonbild. Vi myser lite...

img_3366 (MMS)

Jag bjuder på en morgonbild. Vi myser lite i sängen innan vi startar dagen på riktigt. Ner på stan för att träffa Ylva, sen hem och bara vara. Igår sov ungen inte mer än 10min åt gången under dagen, vilket resulterade i en övertrött och gnällig unge. Idag ska det bannemig sovas middag, länge!


En dag i Valbo

Hos mor och far. Gjorde inte så mycket ansträngande saker. Vi gick till köpis och fick ett par byxor och en body av mormorn. Jeans och en farfars-liknande body.





Nya nappar blev det också.



Telepicos...

...mulia picassi!

Angel Eyes

Sitter och tittar på Angel Eyes på 5an nu. Erik i ena hörnet av soffan och jag i andra. Bebin sover i vaggan. Det är lite dumt hur jag ena stunden säger att jag vill ha mina egentid på kvällen och hur jag i nästa stund säger att jag saknar Svampen när han väl sover på kvällen. Ååh, mammahormoner. Man gick från stenhård till superfjantig.

Idag har vi inte gjort mycket, vi var och hälsade på min farfar en sväng på kvällen bara, så att han fick träffa Svampen. Han verkade nöjd.

Nä men om Johanna kunde ta och lägga ut bilder på håret med sina bumpers nångång då kanske. Nyfiken!

Fredagsmys!

img_7091 (MMS)

Fredagsmys!


Man blir trött av att bada

img_0534 (MMS)

Man blir trött av att bada


Tillhörande tidigare inlägg..

..så är det Erik som duger bäst idag. Mina halvhjärtade försök till att få Svampen att sova funkar inge bra. Kanske just pga att de är halvhjärtade. Men Erik lyckas han. Nog för att Svampen vaknar emellanåt, men han lyckas bra mkt bättre än dig.


Vill inte sova!!

Nä, det vill inte Edvin. Han har tokvägrat sen pappsen hans kom hem vid fyra idag, men det är iofs kanske inte så konstigt med tanke på att han mer eller mindre sovit hela dagen fram tills dess. Det dumma är bara att han gnäller och skriker om vartannat och har gjort i typ tre timmar, och det låter som trött-skrik.
Dags att försöka få in lite mer regelbundna sovtider kanske.
Men då kan jag inte vara ute och ränna för i vagnen sover han vare sig jag vill eller inte typ.

Erik söver honom. Lägger ner honom i vaggan, han sover vidare. Två minuter senare stånkas det för fullt där inne. Då har han tappat nappen och vaknat. Och så fortsätter det om, och om, och om, och om igen...



Såhär sur var jag på förlossningen, och lika sur är jag ikväll.


Inte gjort mycket idag... Dock väldigt trö...

img_4110 (MMS)

Inte gjort mycket idag... Dock väldigt trötta ändå, så nu ska jag göra som sonen och knoppa in en stund.


Någon som vill gissa på hur stor den här l...

img_8729 (MMS)

Någon som vill gissa på hur stor den här lilla foten blir innan den är färdigväxt?


Panik!!!

Mitt barn är borta!Vagnen är borta, Erik är hemma. Vad fan har hänt??

Mormorn och morfarn har visst kommit för att hämta sitt barnbarn för en promenad. Det är första gången, och jag måste erkänna att jag tänker på dom hela tiden. Men det är nyttigt, vi måste ju kunna lämna ifrån oss honom en stund då och då.
Ska nu ta och städa här hemma.

Alltså de där små små händerna... Jag skul...

img_6298 (MMS)

Alltså de där små små händerna... Jag skulle kunna äta upp dom!


På morgonkvisten.

img_2361 (MMS)

På morgonkvisten.


Bortskämd

Jag må gnälla över skrik här hemma, men jag är nog egentligen ganska bortskämd. Jag får inte sova hela nätterna, men iaf fyra-fem timmar i sträck. Vanligtvis. I natt har Svampen sovit högst tre timmar, vilket innebär tre väckningar. Jag är så trött!

Idag ska jag ha ensamdag. Bortsett från en promenad med grannen då.

Nu sticker hurtbullen min till karl till gymet och vidare till jobbet. Svampen fick precis mat, och nu passar jag på att ha honom i min säng. Mys!

Ligger fortfarande i sängen

Johanna glömde barnvagnen här igår. Hon kommer och hämtar den strax efter nio och jag skulle ha kaffet redo tills dess. Men det är ju så skönt i sängen...!
Ligger och lyssnar på ljudet från vatten som droppar på fönsterblecket och myser. En sån här dag vill jag bara sitta inne och gosa med Svampen, men jag bestämde mig igår för att gå till Rusta och köpa Frank Provost nån värmeskyddande produkt som Johanna tipsade om.
Så det blir ut i regnet ändå!

Nä nu borde jag gå upp...

Erik nattar bebin

Och jag tittar på livet på BB. Sitter och fäller tårar när en tjej fick en dotter. Konstigt, jag grät inte ens lite när Edvin kom. Erik grät under kejsarsnittet, men jag blev inte sådär överväldigad någon gång.
Idag fick Eddan plaska vatten. Han gillar det nog.

Bara skit på tv. Ska jag göra som lillen och sova istället? Är ju inte särskilt trött...

BVC idag

Lilla karln min växer. Han är inte ens 5 veckor och redan 5,5kg och 60 cm lång. Ingen dvärg här inte.
Han har börjat flina åt mig, jättemysigt. Och på skötbordet snackas det för fullt, det är nog skojjigare där eftersom det ekar lite.

Idag hade vi besök.  Johanna och Maja, Marita och Gusten var här och snackade skit. Alldeles för kort tid tycker jag trots att de var här mellan 9 och 14. Kom gärna tillbaka, om ni orkar er upp för trappen ;)

Nu kom farsan hem. Vi ska ta en sväng med hyrbilen upp till Barnens Hus sen så att jag får prova köra automat. Vår bil är på Toyota för att fixa parkeringsskadan vi fick av grannarna.


Första gången ensam

Idag fick vi tipset av BVC att jag ska gå hemifrån en stund varje dag. Detta för att Edvin ska komma över sitt mammagrisbeteende och för att Erik ska kunna ta honom själv. Det var nog mest jobbigt för mig, men så fort jag kommit iväg kände jag mig ändå lugn. Mimmi var här så vi gick ner till centrum och käkade, för att vara nära om det blev tokigt. Men en timme senare när vi kom hem igen satt Erik vid datorn och Edvin sussade så sött i vaggan. :) :)


Mimmi åkte hem för en timme sedan. Edvin låg i babysittern och kikade efter stunds gnäll i famnen. Han verkade mer nöjd där än hos mig eller Mimmi, han kanske var trött på oss. Sen blev han nog uttråkad där med för han började gnälla, så då kom Uppfinnar-Jocke fram i mig. Byggde ihop en liten leksaksgrej att kika på av ett gammalt babygym och soffan och soffbordet. Uppskattades verkade det som :)




RSS 2.0